Var en god förebild för ditt barnbarn

Insändare

Syftet med ”Kära nästa generation” är att bevara och föra vidare tidlösa värderingar till de yngre generationerna. Välkommen med ditt bidrag. Foto: Shutterstock


”Kära nästa generation” är en återkommande kategori där våra läsare från hela världen får utrymme att dela med sig av sin visdom och livserfarenhet till yngre generationer. Vi menar att en god moralisk grund och tidlösa värderingar som definierar rätt och fel kan gagna kommande generationer.


Jag tror att nästa generation kommer att behöva vara tuff både mentalt och fysiskt för att klara av alla de utmaningar som den ställs inför. När jag ser på mina egna tre små barnbarn undrar jag hur den här världen kommer att se ut i framtiden. Jag oroar mig över att deras värld inte kommer att vara lika trevlig som den värld jag har växt upp i.

Att ha barnbarn är det mest underbara ”arbetet” i världen. När vi fick våra egna barn var vi så upptagna med att bygga upp ett liv för dem. Tyvärr kunde vi inte ägna så mycket tid åt dem som vi hade önskat. Men den här andra chansen är fantastisk. Att få se våra barnbarn växa och lära sig saker och utveckla sina egna personligheter är helt enkelt underbart. Just nu är deras liv enkelt och de gör massor av ”saker” och aktiviteter. Men de behöver också förberedas för det verkliga livet som kommer att möta dem inom en nära framtid.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!